Nahrávám

Lázních Jeseník zajděte s dětmi na originální přírodní hřiště, jehož součástí je i lesní lázeňský labyrint. Dostanete se do jeho středu a zpět? Nebojte, víla Ozdrava, která symbolizuje zdravý a tvořivý život, vás v labyrintu určitě nenechá zabloudit. Děti zde čekají interaktivní herní a vzdělávací prvky. Na území "Háje víly Ozdravy" se můžete zastavit celkem u 16 interaktivních zastavení a vynechat byste kromě labyrintu neměli ani "Obří výhlednu".

Pro trošku adrenalinu si můžete dojet na 840 metrů dlouhou bobovou dráhu do Vrbna pod Pradědem s celoročním provozem. Do jednoho bobu se vejdou dva jezdci a nemusíte se bát ani sjezdu s malými dětmi. Rychlosti si totiž vždy volíte sami. Přejeme příjemnou jízdu!

Jak vypadá největší „mramorová“ jeskyně v Česku? To můžete snadno zjistit. Tento unikátní jeskynní systém vznikl rozpouštěním mramoru, který po miliony let vytvářel vysoké chodby a kaskádové útvary krápníků a nachází se v jeskyni Na Pomezí. Prohlídkový okruh, který trvá cca 45 minut, vám zpřístupní 400 metrů jeskyně. V unikátním mikroklimatu vás po celý rok uvítá teplota 7,7 °C a vlhkost vzduchu 99 %.

V létě přijde vhod osvěžení, a proto se vypravte na Jesenické koupaliště, které nedávno prošlo rekonstrukcí. Těšit se můžete na velký bazén (50 metrů), dětský bazén, brouzdaliště, tobogán a samozřejmě rozlehlou travnatou plochu, kde se můžete opalovat.Součástí areálu je také wellness centrum s vířivkou, saunovým světem a odpočívárnou.